Sikkerhet på Tise
Vanlige tegn på svindel
Oppdatert over en uke siden

De aller fleste på Tise oppfører seg godt, men det kan være noen få som forsøker å ødelegge for andre 🚨

Vi har systemer og rutiner som jobber med å fange opp brukere som har dårlige hensikter, og vi jobber kontinuerlig for å forsterke disse verktøyene for å kunne levere en god og trygg tjeneste for våre brukere. Selv om dette er effektivt er det aldri 100% garanti for at man aldri vil møte på noen som ikke er helt ærlig. Her er noen tips og triks for å holde deg trygg og smart på Tise:

1️⃣ De ønsker ikke å bruke betaling med Tise:
Det trenger nødvendigvis ikke bety at brukeren vil å lure deg dersom de ønsker å ta betalingen via f.eks. vipps, men vi anbefaler alltid om å bruke vår integrerte betalingsløsning så langt det er mulig. Dette er slik at vi kan bistå dersom uhellet skulle være ute.

2️⃣ De ønsker å ta samtalen utenfor Tise:
Dersom noen tidlig i samtalen ber om å ta den videre i en annen kanal utenfor Tise (Messenger, WhatsApp eller SMS osv.) er dette et rødt flagg. Det finnes ingen grunn til at avtalen ikke kan gjøres via Tise-chatten, og er ofte en måte for å unngå våres sikkerhetskontroller.

3️⃣ Plutselige betalinger fra utenlandske banker/paypal:
En måte er at svindleren sier at de har betalt og presser deg til å sende varen raskest mulig. Ofte sender de også med en falsk kvittering på betalingen.

Dersom du plutselig får en melding som sier at de har sendt deg penger for en vare uten at dette kan bekreftes av deg eller din bank, er dette et rødt flagg. Vi anbefaler da at du avventer med å sende varen frem til betalingen er mottatt.

4️⃣ De ber deg om å trykke på en link:
Vi anbefaler om å aldri trykke på en link mottatt fra en annen bruker. Dette er ofte ett forsøk på “phishing” hvor brukeren finner ulike måter på å hente sensitiv informasjon, som f.eks. kortopplysninger.

Her er et eksempel, hvor du blandt annet ser en lang, merkelig link som skal forestille at den tilhører posten.

I dette tilfellet har svindleren laget en egen, falsk nettside av en betalingsløsning hos posten.

Hvis du tror du har blitt utsatt for svindel, eller om finner noe merkelig på Tise som du vil at vi undersøker nærmere kan du gjerne rapportere den aktuelle brukeren i appen.

📖 Les gjerne her for mer tips om hvordan du kan kjøpe og selge trygt på Tise.

Ved å følge disse enkle retningslinjene, kan du hjelpe til med å beskytte deg selv mot potensiell svindel. Handle trygt og husk å ha det gøy på Tise! 💚