Säkerhet och tillit
Hur blockerar jag en användare och vad händer när jag gör det?
Hur blockerar jag en användare och vad händer när jag gör det?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Blockering av användare är en funktion som hjälper dig att begränsa vem som kan följa dig, skicka meddelanden till dig och gilla dina annonser. Tise är en öppen plattform vilket betyder att användare fortfarande kommer att kunna se, men inte gilla dina annonser om de är utloggade.

För att blockera en användare går du till deras profil, trycker på de tre prickarna längst upp till höger och trycker på “blockera”. Vi meddelar inte personen om att du har blockerat dem.

Gillningar och följningar

• Användare som du har blockerat kan inte följa dig och du kan inte följa dem.

• Om du blockerar en användare som du redan följer kommer du inte längre att följa den användaren. Om du avblockerar användaren måste du följa personen igen.

• Om du har gillat några av användarens annonser kommer gilla-markeringarna att tas bort. Om du blockerar en användare kommer du inte längre att kunna gilla deras annonser och de kommer inte att kunna gilla dina.

• Blockerade användare kan inte se dig bland sökresultaten om de söker efter din profil.

Annonser och listor

• När du blockerar en användare döljs alla deras annonser från ditt flöde, sökresultat och utforska-sidan.

• Om de finns i en av dina listor kommer de att tas bort. Du kommer också att tas bort från deras listor.

Chat och notifikationer

• Blockerade användare kommer inte att kunna skicka meddelanden till dig och du kommer inte att kunna skicka meddelanden till de. Chatten kommer fortfarande att vara synlig för båda personer, men det är inte möjligt att skicka meddelanden.

• Blockerade användare kommer inte att meddelas om blockeringen, men tänk på att de förmodligen kommer att förstå att du ha blockerat de om de besöker din profil. Tise är en öppen plattform vilket betyder att de kommer att kunna se, men inte gilla dina annonser om de loggar ut.

Transaktioner och recensioner

• Det är inte möjligt att blockera en användare om det pågår en transaktion med den användaren. Kontakta kundsupport om du har problem med köpet.

• Om du nyligen har genomfört ett köp med en användare som du väljer att blockera har de fortfarande möjlighet att lämna en recension av dig. Detta för att förhindra att användare blockerar andra som de misstänker kommer att ge dem en dålig recension även om den är ärlig.

Du kan alltid avblockera användare. Gå till Inställningar > Blockerade användare och tryck på "Avblockera" högst upp i användarens profil.