Kom i gang!
Ofte stilte spørsmål (FAQ)

I denne artikkelen får du svar på på de ofte stilte spørsmålene vi mottar fra våre fantastiske brukere på Tise.

Oppdatert over en uke siden

❓ Generelt

• Hvor finner jeg Tise-ID?

Du finner Tise-ID i chatten med kjøper/selger. Denne koden er knyttet til ditt kjøp gjennom Tise Payment 🛍️

• Hvordan markerer jeg produktet som solgt?

For å manuelt markere produktet som solgt, klikker du på "Rediger", ruller ned og klikker på "Markér som solgt" 👍

• Penger mangler etter at jeg la inn et bud.

Når du legger inn et bud blir det opprettet en reservasjon på kontoen din. Det er kun når budet ditt blir akseptert som pengene faktisk blir trukket. Hvis et bud blir avvist, tilbaketrukket eller utløpt, blir reservasjonen slettet fra bankkontoen din.

• Jeg har en gammel bankkonto registrert på brukeren min.

For å oppdatere bankinformasjonen din, kan du gå til utbetalingsinformasjonen i profilinnstillingene dine 💸

• Kjøperen har rapportert et problem med varen?

Du vil motta oppfølging fra oss angående de neste stegene.

• Selgeren svarer ikke

Det er ikke alltid selgere svarer på henvendelser, og det får vi dessverre ikke gjort noe med. Vi anbefaler å prøve å finne andre selgere som tilbyr lignende varer 🤗

• Jeg bor utenfor Norden

Tjenestene våre er for øyeblikket ikke tilgjengelige utenfor de nordiske landene, så du vil ikke kunne legge inn bankkortinformasjon. Du kan fortsatt bruke chat-funksjonen vår for å arrangere salg, møter eller forsendelser med andre brukere 🌎

🙋 Min konto

• Hvordan bekrefter jeg identiteten min?

Vi anbefaler å bruke et digitalt ID som BankID eller MitID, for umiddelbar bekreftelse. Åpne en chat og følg trinnene for å bruke ditt lands digitale ID. Hvis du ikke har en digital ID, bruk manuell bekreftelse, som kan ta opptil en uke.

• Hvordan endrer jeg fødselsdagen min?

Du kan endre fødselsdatoen din i utbetalingsinformasjonen. Hvis du er under 18, kan du ta en titt på denne artikkelen 🎂

• Hvordan tilbakestiller jeg passordet mitt?

For å tilbakestille passordet ditt, følg trinnene i denne artikkelen.

💸 Bud og betalinger

• Hvordan kan jeg avbryte et bud?

Hvis handelen ikke er akseptert av selgeren ennå, kan du klikke på "Trekk budet" i chatten mellom deg og selgeren.

• Jeg fikk en dårlig anmeldelse, kan jeg slette den?

Vi gjør bare noen få unntak hvis enten personen som ga anmeldelsen kontakter oss direkte, eller hvis du kan gi bevis for at transaksjonen aldri fant sted 🤲

• Hvordan bekrefter jeg utbetalingsinformasjonen min?

Ta en titt på denne artikkelen for å lære hvordan du laster opp ID-dokumenter for godkjenning av betalingsinformasjonen din 👤

📮 Frakt og levering

• Hva gjør jeg hvis jeg hvis sendefristen utløper?

Hvis pakken ikke sendes i tide, kanselleres budet automatisk. Selger kan kansellere frem til pakken er markert som sendt, slik at kjøper kan legge inn et nytt bud og generere en ny kode 📦

• Hvordan returnerer jeg et produkt?

Etter å ha rapportert et problem innen 24 timer, vil du motta en oppfølgings-e-post fra oss, og vi vil vurdere saken.

• Kan jeg kjøpe flere varer fra én bruker og få én forsendelse?

Ja, selgeren må opprette en Tise for alle varene du ønsker å kjøpe og sette prisen deretter 👍

• Hva gjør jeg hvis sporingen av pakken ikke oppdateres?

Etter 4-5 dager vil du motta en melding i appen. Hvis du bekrefter forsendelsen, forlenges frist for kansellering ⏰

• Pakken ble ikke hentet, og jeg har fortsatt pakken.

Kontakt fraktleverandøren for å finne ut hvorfor. Hvis ombooking ikke er mulig, kan du kansellere budet. Kjøperen kan legge inn et nytt bud eller bruke alternative fraktalternativer 📦

• Hvordan rapporterer jeg et problem med leveringen?

Etter bekreftet levering, kan du rapportere et problem ved å klikke på "Rapporter problem"-knappen i chatten innen 24 timer.

• Hva gjør jeg hvis jeg mottar feil pakke?

Du må kontakte fraktleverandøren slik at de kan sende pakken i retur eller til rette eier.

• Pakken min er stjålet - hva gjør jeg?

Vennligst rapporter til politiet hvis du mistenker tyveri. Generelt gir vi ingen kompensasjon for pakker som er tapt før fraktselskapet bekrefter henting ✍

• Pakken ble returnert til selger på grunn av ukjent adresse.

Vi kan kansellere handelen, og kjøperen kan legge inn et nytt bud. Sørg for å dobbeltsjekke den registrerte adressen din, inkludert navn på postkassen 🤞 du finner mer info her.

🕵️ Tekniske og sikkerhetsmessige spørsmål

• Hvordan kan jeg slette en anmeldelse jeg ga til en bruker?

For å slette en anmeldelse, kan du kontakte Support og oppgi Tise-ID og brukernavnet som er knyttet til anmeldelsen du vil slette.

• Jeg har to brukere på Tise. Hvordan kan jeg slette en av dem?

Hvis du har to brukere, kan du slette en av dem her. For bedriftsprofiler tillater Tise deg å ha to brukere ⭐️

• Hvorfor har jeg mottatt en faktura fra Posten?

Dette skjer når forsendelser overstiger maksimale dimensjoner. Selgeren vil bli belastet for differansen pluss håndteringsgebyr. Kontakt Posten for mer informasjon 📮

• Hvordan skjuler jeg profilen min fra søkemotorer?

Du kan endre denne innstillingen her 🔒

• Jeg tror jeg har blitt svindlet. Hva kan jeg gjøre?

Hvis du mistenker svindel, rapporter brukeren ved å klikke på de tre prikkene øverst til høyre i chatten din 🤞 Vi anbefaler å bruke Tise Payment for sikre transaksjone🔒

• Hvorfor er kontoen min suspendert/utestengt?

For spørsmål om suspensjon og utestengning kan du sende en e-post til [email protected] med e-postadressen du har registrert hos Tise 💚